Week-5-6-7

25-02-2011 18:54

 

Weekverslag van week 5 en 6 en 7.

 

Het is inmiddels alweer enkele weken geleden dat er een weekverslag geplaatst werd, en dit is niet zonder reden n.l. deze weken was ik niet aan boord en een goede opvolger heb ik hiervoor nog niet gevonden.

Dat betekent niet dat als de reisverslaggever niet aan boord is, deze vrij af heeft en lekker thuis een krantje kan gaan zitten lezen, wat me aan de ene kant ook weleens lekker lijkt, maar aan de wal weer andere taken heeft binnen het bedrijf.

De eerste week aan de wal had ik de nodige afspraken en vergaderingen, waarvan een 2 daags samen zijn van het zgn. kaderprogramma  Duurzame Visserij. Deze keer kwamen we in een ouderwets kasteel, wat een hotel geworden is, samen in Hierden vlak bij Harderwijk.

Deze groep van 25 jonge mensen uit alle gelederen binnen de vissector, van aanvoer t/m visdetaillist, komen al vanaf 2009 al met enige regelmaat bij elkaar. Wat in het dagelijks leven niet mogelijk is word hier door de nieuwe generatie toch gedaan, namelijk samenwerken met elkaar als aanvoer en vishandel. Aangezien de doorgewinterde bestuurders van heden ten dage, dit niet voor elkaar weten te krijgen zien we als opvolgende generatie dit wel te kunnen en zo niet oneindig veel negatieve energie in onnodige zaken te stoppen maar voor de buitenstaander als eenheid gezien kan worden.

Als we de strijd winnen willen moeten we wel met elkaar in zee, aangezien een hedendaagse bestuurder ruim 60 + is word het tijd voor verjongen van de nodige commissies en besturen.

 

De zgn. biddagweek, betekent voor ons een week van onderhoud en dergelijke zaken aan boord omdat we deze week binnen blijven. Deze week zou ook de nieuwe satelliet internet bol geplaatst worden. Om het de mensen van de Boer Kantoorcentrum het zo gemakkelijk mogelijk te maken, wat dus ook weer scheelt in de onkosten, zijn we zelf alle voorbereidingen gaan treffen hiervoor. De plaats waar de bol moest komen te staan, bovenop de sierpijp, moest aangepast hiervoor worden. Daarnaast de bekabeling, die vanuit de sierpiijp naar binnen gebracht moest worden en daarvoor dus de plafonds en wanden los moesten. Met als resultaat dat het de snelste in bedrijf stelling was van een satelliet bol door de mannen van de Boer.

De jongens hadden tijdens een mooie dag nog het nodige weer bij geverfd zodat we de zaak evengoed netjes houden tijdens de winter.

 

Aangezien we in week 13 groot onderhoud hebben en tegelijk de afronding van de keuring en we deze week weer omschakelen van visserijmethode van de sumwing naar de twinrig visserij, word dit een druk weekje. Maar om dit alles in goede banen te leiden, hebben we van verschillende scheepswerven een offerte gekregen voor het droogzetten van het schip en verdere werkzaamheden. en moeten kijken welke voor ons het beste uit de bus komt.

Daarnaast hebben we visgerei voor de twinrig, weer in orde te brengen want "time flyes" voor je het weet is het al zover.