Week 46

25-11-2010 22:46

 

Week 46

 

Na een onstuimig lang weekend vertrekken we 's maandagsmorgen richting zee, aangezien we nog aardig wat schol kunnen vangen besluiten we ons van de week wat noordelijker op schol te gaan concentreren.

Het doel is de zgn. "vlam"(groep booreilanden bij elkaar) omdat we hier met de twinrig ook goed succes hadden, en hier voornamelijk grotere schol te vinden is. De grotere schol is momenteel nog het duurste van de scholsortering.

We kunnen hier een 2 uur lang vissen voor een 1000 kg schol en een 25 kg tarbot. Ook als bemanning hebben we een goed leven hier, binnen een uur kunnen we de gevangen vis onderdeks hebben zodat er nog een uur over is voor andere bezigheden.

We vissen hier tot donderdagmiddag en is het mooi geweest hebben het ruim vol en de kisten zijn allemaal gevuld dus zijn we dik tevreden. We hebben nog een redelijke stoom en kan ieder na een wachtje in de brug nog een lekkere nopper(slaap) maken.

Maar dan begint de motor minder toeren te maken, en dat is niet zoals het hoort. Snel naar de machinekamer om te kijken wat er aan de hand is, eerst maar eens een gasoliefilter verwisselen. Dit mag ook niet baten na wat gezoek word de noodgasolie toevoerpomp bijgezet zodat we eerst naar binnen kunnen stomen om in de haven verder te gaan zoeken naar een dergelijke oorzaak

We zijn om half vier vrijdagmorgen tussen de eilanden, en beginnen we in de netten om na te zien. Ons streven is om voor de haven dit werk geklaard te hebben zodat we gelijk kunnen lossen als we afgemeerd zijn. Onze walmachinist staat al klaar op de steiger om me te helpen met het monteren van een nieuwe regelkast voor de bediening van de loslieren en nog enkele andere klussen