Week 43

30-10-2012 21:34

 

Weekverslag  reisnummer:38 weeknummer:43

 

We vertrekken deze reis opnieuw zondagsnacht vol goede moed weer richting de visgronden. Na 3 weken met de sumwings meer gericht op schol gevist te hebben, gaan we weer het tongseizoen in en laten we de schol meer met rust, omdat deze zijn paai periode tegemoet gaat.

 

We stomen noordwestelijke koers richting de kolenboot om daar de 1e trekken te proberen, nadat we ongeveer 50 mijl gestoomd hebben kunnen we beginnen met vissen, het is nu maandagmorgen vroeg en we hebben redelijk aangenaam weer.

 

Jammer genoeg kunnen we geen verbinding krijgen met onze satellietverbinding, en merk je  dat je eenmaal gewend en aangepast aan internet verbinding op zee bent, het nu een stuk moeilijker is om even contact te leggen met je collega’s. de vangsten zijn nu van de 35 kilo tong met 20 zwartvis met een kist of 5 schol en vissen nu richting het oosten omdat we daar al eerder goede tong vangsten hoorden. We vissen nu zo oost in over de puzzelhole naar de krentenbol en zien op de radar een vissersschip langs een pijpleiding van een boorplatform vissen. Het blijkt de UK-64 te zijn en besluiten samen op te vissen om zo de vangsten beter te kunnen te vergelijken, de vangsten zijn dan zo 40 tot 80 kilo tong en van de 20 tot 50 kilo zwartvis en 3 a 4 kisten schol. Toch blijkt de UK-64 toch over het algemeen beter te vangen, Na het 1 en ander te veranderd te hebben lijken de vangsten iets beter..

 

We vissen verder oost in richting Bertus, op dit visbestek liggen al meerdere collega’s zoals onder andere  de UK-292, UK-34, UK-382. De vangsten zijn hier beter en het is inmiddels alweer woensdags we blijven hier zo de week uitvissen. Voor de verandering krijgen we donderavond/nacht nog een dikke bries over ons heen circa windkracht 7 a 8. Vrijdagochtend vissen we nog zuidwestelijke koers om in te korten op de terugstoom en houden het dan voor gezien. Ondertussen soppen we de kotter van binnen en buiten. Het laatste stukje op de Waddenzee kijken we de netten nog goed na en zijn rond 5 uur in de middag binnen in Harlingen. We lossen de vangst 260 kisten waarvan 86 kisten zwartvis en gaan vrijdagavond lekker naar huis om weekend te houden.