Week 43

25-11-2010 22:40

 

Week 43

 

Na het overzien en overwegen van het weebericht, besluiten we om deze week maar te gaan wisselen van visserij. We houden de twinrigvisserij voor van het jaar voorgezien en gaan op Urk helpen om de netten e.d. klaar te maken voor de sumwingvisserij.

Bij ons zelf op de schuur gaat een deel van de bemanning aan de slag en het andere deel helpt mee op de nettenschuur van de VCU waar ons walpersoneel samen met het personeel van de nettenschuur de laatste hand leggen aan 2 nieuwe tongnetten leggen.

Maandagmiddag gaat er alvast een deel van de bemanning naar Harlingen om alvast de borden, klomp, netten en rubberkabels van het schip te halen, zodat we dinsdag het achterschip schoonmaken en kunnen in de grondverf zetten en te verven.

Dit plan lukt deels  op dinsdag, het is namelijk geen verfweer.

 Woensdagmorgen staan er 2 vrachtauto's van de VCU volgeladen met spullen klaar voor de kotter om aan boord genomen te worden.

Na een lange dag zijn we dan 's avonds om 10 uur sumwinger, en gaan we nog voor 2 dagen naar zee om te kijken of alles goed is en zodoende nog eventuele aanpassingen kunnen maken.

Aangezien we nieuwe netten hebben moet alles eerst nog wat rekken en krimpen om in het goede model te komen.

Vrijdagavond om 10 uur zijn we weer binnen, dit is ook weer zo'n regel aangezien we zeedagenregeling hebben  is de tijd van vertrek ook weer de tijd van aankomst.

Mocht je nu door omstandigheden een uurtje later binnen komen dan de vertrektijd verliezen we een hele zeedag en daar hebben we er te weinig van dus moeten we er erg zuinig op zijn. 

Verder  zijn nog niet helemaal tevreden over de vangerij en treffen alvast wat aanpassingen.

De gevangen vis word zaterdagmorgen gelost door de losploeg