Week 42

19-11-2010 21:53

 

Week 42

Het seizoen loopt nu echt op zijn einde, want voor woensdag t/m zaterdag zijn de weersverwachtingen slecht.

We willen maandag en dinsdag evengoed nog vissen en stomen dus niet zover zodat we als de stom komt we ook zo weer binnen kunnen zijn.

Maandagmiddag om 2 uur vieren we de neten weg, na vier uur vissen halen we de netten weer en blijkt er een mooie kuil met schol aan te komen. We strippen  1500 schol voor de eerste trek. De tweede trek 1400 kilo schol. De derde trek zien we de druk op de vislijn helemaal wegvallen. We hebben op de vislijnen een trekmeter zitten waarmee we kunnen zien hoeveel kilo er aan de vislijn trekt.

We halen de netten maar tijdens het halen zien we dat er een rubberkabel gebroken is. Deze kapotten kabel vervangen we voor een nieuwe kabel zodat we weer de netten weg kunnen vieren voor de volgende trek.

Tijdens het binnen halen van de vislijnen (aan deze lijn zit het visbord vast en aan het bord volgt de rubberkabels en vervolgens een begin van het net)  net voor de visborden boven komen knapt deze.

Heel voorzichtig halen we de aan de mddenklomp bevestigde rubberkabels(200m) en andere punt van het net binnen.

Het net op de nettenrol hebben zitten hangt dus de tweede rubberkabel (200m) met visbord nog buitenboord.

Deze draaien we ook heel langzaam op de nettenrol zodat uiteindelijk ook het visbord boven is, maar dan zijn we er nog niet want met de nodige handelingen krijgen we het visbord weer op zijn eigen plek en moeten we het onklare net met kabels weer goed in symetrische volgorde weer op de netenrol kijgen.

We stomen naar binnen om nieuwe vislijnen maar aangezien de storm op komst is blijven de rest van de week binnen  en doen nog de nodige onderhoudsklussen.