Week 39

02-10-2010 16:18

 


Na een weekend op urk varen we maandag morgen om 8 uur vanuit harlingen. Bepaalde weken lijken vrijveel op elkaar, omdat we onze tijd zo nuttig mogelijk proberen te benutten. stomen we een 5 uur buitengaats en beginnen 's middags bij de zgn kolenboot, om hier paar dagtrekken te doen. zodat we als het donker is en de vangst minder is gelijk door te stomen naar een noordelijker bestek waar we vorige week een goede vangst hebben gehad.
Vol goede moed vieren we in de morgen van dinsdag de netten weg en deze is gelijk goed voor 1500 kg schol met 50 kg tarbot, een volgende is goed voor 2200 kg schol met 50 kg tarbot.
In vergelijking met vorige week is het verschil nu dat we een bries krijgen inde loop van woensdag waarna de vangst terugloopt tot 1250 kg schol, desondanks is dit evengoed nog een vrijgoed vangetje en blijven hier in de ronde wat zoeken.
Af en toe doen we er een betere trek tussendoor, waarbij we 's nachts ook paar manden kreeft bij kunnen vangen. Dit zijn alleen de grote vanwege onze wijde maaswijdte zien we geen kleiner soort.
Vrijdag morgen halen we voor de laatste keer en moeten vervolgens 120 mijl zuid in stomen om weer op de waddenzee te belanden.
Onder het stomen horen we van de Gy 57 dat deze in de engelse wateren controle gehad heeft van de engelse controleurs, na een 4 uur durend onderzoek krijgt deze een procesverbaal vanwege dat deze vist met zakken van 120mm dit mag volgens de controleur alleen als je meer dan 70% koolvis vangt!! en geen tekening kan tonen van hoe de kisten in het visruim zijn weggestapeld.
Zo ziet u maar het word er niet eenvoudiger ondanks dat we zo duurzaam mogelijk proberen te ondernemen.