week 36

16-09-2010 22:53

 

week 36

zondagnacht gevaren, met rustige zee maar voordat we op de visgronden zijn is de SE bries al aan het opgrouwen. de eerste trekken kunnen we toch een 1000 kg schol vangen.

Dinsdag is het al slecht weer en eigenlijk geen weer voor te vissen met de twinrig, maar toch blijven we vissende en kunnen een 600 kg schol vangen. het halen en vieren gaat met dit weer niet van ganser harte.

woensdag nog steeds slecht weer en krijgen we een piek op de marelec waardoor het lijkt dat de vislijn van SB gebroken is maar dit is gelukkig niet het geval maar is er een rubber kabel gebroken, waardoor we het hele net voor ene kabel naar binnen moeten zien te halen.

dit is wel even spannend want als die kabel ook zal knappen met zulk slecht weer wat mogelijk is zijn we ons net kwijt.

maar we krijgen toch ons visgerei onklaar op de nettenrol, kapotte kabel moeten we vervangen en geleidelijk vieren we het spul weer weg zodat alles weer op zijn goede positie komt te zitten.

nadat we hier klaar mee zijn kunnen we met BB net aan de slag want hier is de onderkant van het kapot en moet deze weer dichtgeboet worden.

vervolgens gaan we toch weer onze netten vieren maar het weer verslechterd ipv verbeterd en belsuiten we in de nacht van woensdag op donderdag onze netten op de rol te houden en pikkelen we kalm aan zuid in zodat we dit vrijdag niet hebben te doen en dan langer door kunnen vissen.

donderdagmorgen is het van het ene op het ander moment ineens blak, het is mischen als landrotten niet te begrijpen dat er eerst nog huizen hoge govlen staan van een 3.5m a 4 m en vervolgens helemaal weg.

donderdag en vrijdag kunnen we zo een 1200 kg schol vangen wat ondanks het slechte weer onze week toch nog een beetje goed maakt.

vrijdagmiddag gaan we stomen en komen dan vrijdagavond binnen in harliingen waar we na het aanmeren onze luchtcompressor meenemen voor een revisiebeurt bij de TCD snel naar huis toe gaan voor een weekend met onze geliefden. terwijl onze kok vervolgens doorreist naar schphol voor een weekje vakantie op het eiland waar de kanarie's vandaan komen.