Week 32 en 33

25-08-2012 16:32

 

Week 32 & 33

 

Hallo

 

Ik ben Herman Romkes ik ben de zoon van de schipper Jurie en ik ben van de week mee.

 

 

 Maandag we waren om een uur of 5 ‘s ochtends naar de kotter toe gegaan want we moesten eerst met de netten op de kant, na bijna een dag ploeteren in de regen waren de netten klaar we konden vertrekken (stomen) naar de vis gronden.

 

Dinsdag we zijn om een uurtje of negen aan gekomen op de vis gronden we vieren de netten. Drie en half uur later moeten we halen, we sorteren de vis en we doen een bakje koffie weer een paar uurtjes wachten en weer halen dan kost eten en weer een paar uurtjes wachten en dan weer halen zo gaat het dag en nacht en heel de week door.

 

Woensdag de ene trek vangen we veel de andere trek weer wat minder, maar donderdag hadden we een super dagje elke trek de bakken vol met mooie grote schol.

 

zaterdag zijn we rond een uur of half zeven avonds aan gekomen in Tyboron om te lossen. Nadat we alle kisten gelost hebben, moeten we eerst weer nieuwe kisten aan boord nemen om de laatste vis daarin te doen.

Maar eerst hebben we ene net weer op de kant gehaald omdat dit net niet goed zijn best deed en minder vangt dan het andere net. Na het werk had mijn broer Jan Hendrik een patatje gebakt ,en lekker even gezeten in de kombuis van de kotter daar na zijn we allemaal gaan slapen.

 

Zondag werden de meeste van ons om een uur of 10 wakker hebben we brood gegeten, en voor de kost een rondje over de haven met men vader ome Johan en me kleine neefje Johannes die is ook mee.

Om 12 uur avonds zijn we het net gaan na kijken toen zijn we de haven uit gestoomd, na 2 uurtjes stomen lagen we er weer aan.

 

De eerste trekken op maandag waren 100 kisten, daarna werd het minder en zijn we wat meer zuidelijker opgevist of gestoomd. Dinsdag vissen we op de “monkeybank”.

Woensdag zijn we weer wat verder zuidelijker gegaan, en ’s avonds weer een stukje over stenen gestoomd.

Donderdagmorgen vroeg stoppen we met vissen, en stomen het overige stuk naar Nederland.

Onder het stomen hebben we mooi de tijd om alles te soppen en netjes te maken zodat we in de haven alleen maar hoeven te lossen.

Nadat de vis gelost is en nieuwe kisten aan boord zijn, leggen we de kotter op zijn plaatsje en blijft hier de komende 2 weken liggen want iedereen gaat lekker op vakantie.