Week 3

26-01-2011 19:27

 

Maandagmorgen vertrekkend vanuit Harlingen,  we zijn wat later dan normaal want we hadden een probleempje met onze lenspomp. Aangezien we nog aan de kant lagen hebben we dat eerst opgelost voordat we op zee er mee moeten stoeien.

De laatste weken is de scholvangsten heel goed, maar ons doel is toch gericht op tong en tarbot. vanaf de eerste trek hebben we er gelijk 800 kg schol in met 30 kg tong, we vissen noordoost in.

Waar we de laatste week van het vorige jaar gevist hebben, mogen we nu niet meer komen doordat het een tijdelijke sluiting heeft voor engelse schepen.

Als we dan onze nederlandse collega's hier wel zien vissen, en daar nu een mand tong en ook de nodige tarbot vangen hebben we toch onze vragen hoe zo'n gebied dan zogenaamd herstellen kan voor de kabeljauwstand!!

Daarnaast zijn ze bezig met het plaatsen van windmolens, en dit is ook weer op een stuk zee waar we de nodige vislijnen hebben.

We liggen braaf buiten het beschermde gebied en mijdend de windmolens in de rondte daar te vissen, totdat we donderdag weer wat westelijker op gaan vissen.

Het weer is van de week uitnemend mooi, en daar genieten we dus ook lekker van want voor je het weet is het slingeren geblazen.

Vrijdagmorgen liggen we om 7 uur weer aan de steiger in harlingen, zodat onze vis voor de middag nog verkocht kan worden. Deze morgen besteden we nog aan wat onderhoud en stappen om 12 uur in de bus richting huis.