Week 26

08-07-2011 17:18

 Week 26

 

Zondagnacht, zoals gewoonlijk, laten we het vertrouwde Urk dat trouwens de beste en oudste gemeente van Flevoland achter ons.

We hebben een lekker ritje voor de boeg, want we hebben vrijdags de kotter achtergelaten in Thyboron.

Tijdens een rit van een goede 800 kilometer, verwisselen we om elke paar uur van chauffeur. Zodat we non stop door kunnen rijden.

Maandagmorgen 7 uur arriveren we op onze bestemming, waar onze trouwe Roy ons alweer staat op te wachten en de broodtafel al klaar heeft staan.

Na een lekker ontbijtje, zullen we eens zien hoever de mannen van Nordsotrawl, een hele befaamde netten maker, zijn met de netten.

In de schuur gekomen zijnde, liggen hier geen netten van de BCK 40 want die liggen al netjes languit op de daarvoor bestemde kade.

De mannen heb weer een topprestatie geleverd, door in enkele dagen twee netten compleet te reviseren.

Na de netten weer aan boord genomen te hebben verlaten we Thyboron, en maken een begin met het vissen op paar uurtjes buiten de haven.

We hebben hier geen lange stomen te maken, want de visgronden liggen gewoonweg voor “de deur”.

Op zulke momenten zouden we willen dat Urk op de plaats van Thyboron zou liggen, maar ja elk voordeel heeft een nadeel en elk nadeel een voordeel.

De eerste trek van 3 uur vissen is gelijk goed voor 1100 kilo schol, omdat we op zoek zijn naar wat grotere schol met meer andere vissoorten erbij vissen we in zuidwestelijke richting.

In de nacht van maandag op dinsdag stomen we een stukje west in, waar we met het opkomen van de zon weer de netten laten vieren.

Na 3 uur vissen halen we de netten, en komen er twee mooie kuilen met grove schol boven.

Een uurtje strippen en we hebben de vangst al verwerkt, de buit 2200 kilo schol met de nodige andere vissoorten.

We blijven in dit visgebied de rest van de week, en maken hier onze tijd vol. Mooi twinrig weertje, elke trek halen en vieren wat is vissen op zulke momenten toch ook een TOP beroep.

Zo zie je maar weer eens dat het vissen heel avontuurlijk is, vorige week konden we geen trek doen zonder dat er iets aan het visgerei was. Nu kunnen we geen kwaad doen.

Vrijdagmorgen vissen we nog in zuidelijke richting, maar dan houden we het voor gezien en geven de kotter “de sporen” richting het vertrouwde Harlingen.

Zaterdagmorgen om 7 uur, na een stoom van 13 uur met een economische snelheid, nemen we onze vaste plaats aan de steiger bij de visafslag weer in.

Hier staan de boys van Jauwk alweer te wachten om de gevangen vis weer te kunnen lossen voor transport naar Urk.

Allemaal weer een goed weekend.

 

P.s. als er eens vragen of opbouwende kritiek is over de weekverslagen hoor ik dat heel graag. Stuur deze dan naar Johan@bck40.nl