week 16 visreis 14

20-04-2013 20:59

 

Dinsdag 16 april

 

We kunnen deze dag goed vissen, knap weer en geen problemen. We vissen oost in om het te proberen bij t windmolenpark, de vangsten zijn nog wel wisselend maar in ieder geval beetje tarbot/griet erbij. De schol laat zich hier niet erg vangen,maar dat is ook wel normaal op deze bestekken rond deze tijd van het jaar.

 

Woensdag 17 april

 

We zijn weer op de helft van de week, en besluiten toch maar beetje te blijven hangen en te schrapen. We kunnen altijd wel op zoek blijven naar de pot met goud of te wel de jackpot, maar tegen de tijd dat we die dan vinden, kunnen we al wel veel misse en mindere trekken hebben gedaan tijdens het zoeken en in t rond vissen. We doen hier trekken van ongeveer 2 uur, en hebben nog steeds wel een mooi weertje

 

Donderdag 18 april

 

Het weer gedaan met het mooie weer van de afgelopen dagen, we hebben nu een dikke bries windkracht 7/8 en dat maakt er het werk aan boord niet makkelijker op. Gelukkig is het maar voor 1 etmaaltje, want vrijdag geeft hij weer een stuk beter weer aan. Dit is ook de laatste echte visdag deze reis want we hopen vrijdag morgen binnen te lopen in de haven van Harlingen. Deze x zijn we dan een stuk vroeger als normaal, vanwege het omschakelen van de plusvisserij naar de twinrigvisserij en dat ook wel het nodige werk met zich meebrengt. Maar gelukkig zijn de voorgaande weken op de schuur ook de voorbereidingen gedaan en scheelt dat weer.