week 15

21-04-2011 22:24

 

Week 15

 

Zondagnacht vertrokken we weer uit de haven van Harlingen, om naar de visgronden te stomen. We varen nu de weken van het twinrig seizoen bijna altijd zondagsnachts omdat we nu verder uit de kust vissen.

 

We vierden onze netten voor de eerste keer deze week weg rond etenstijd maandagmiddag. En we proberen de stand van onze visborden optimaal te krijgen en verstellen daar af en toe nog iets aan. De eerste trekken waren goed voor zo’n 1300 kilo en ook de eerste nacht bleven de scholvangsten goed ook zo rond de 1400 kilo. De dinsdag hebben we nog een wel een beetje bries, dus vissen we het diepe op om zo met iets minder weer dezelfde vangst te proberen te behouden. S’ avonds is de wind er alweer af en knapt het weer lekker op, voor de rest van de week hebben we een mooi blak weertje. Met de woensdag doen we een trek van ruim 2000 kilo schol, maar onze blijdschap was jammer genoeg al snel weer weg toen we de trek erna niet 2000 kilo schol aantroffen, maar ons bakboordnet zonder zak en achtereind. We hebben toen onze reserve zak achtereind ingestoken en konden toen onze visreis vervolgen.

 

We vissen de week uit en stopten vrijdagmorgen met vissen. Nadat we een lekkere maaltijd bami op hadden begonnen we met nog wat werk, we hadden een lekkende hydrauliek leiding die vervangen moest worden deze zat op een moeilijk plaats wegwerkt tussen de boord en nettenrol. Toen we de leiding eindelijk ertussen uit hadden haalden we de spoilers van de visborden af zodat deze in het weekeinde door de VCU konden worden aangepast. We kwamen vrijdagavond Harlingen weer binnen met een goed gevuld ruim 1125 kistjes waarvan 45 zwartvis.