Week 15/ visreis 13

13-04-2013 08:44

 

Dagboek Week 15/Reis 13

 

Maandag 8 April

 

Na een kort weekendje zijn we zondagnacht 00.00 weer richting Harlingen vertrokken. Aangekomen aan boord hebben de wekelijkse routine alles wordt klaar gemaakt voor vertrek en verlaten dan in optocht met de andere vissersschepen wat voornamelijk Urkers zijn, de haven van Harlingen. We draaien om beurten de wacht van 2 uur. Als de ochtend weer is aangebroken beginnen we aan dek het laatste werk aan de sleeplappen af te maken. Na het middageten zetten we de netten uit, de vangsten zijn zuinig maar kunnen de dag in ieder geval goed uitvissen zonder eventuele storingen of problemen.

 

Dinsdag 9 April

 

Het is inmiddels weer dinsdag geworden en het weer is opgegrauwd en hebben nu zon windkracht 6, de vangsten zijn nog steeds zuinig en hopen dat we een goeie visserij tegenkomen. We zullen het op dit bestek nog een nachtje proberen omdat de vangsten met deze visserij s nachts meestal beter zijn.

 

Woensdag 10 april
 
Vandaag knap het weertje lekker op, en hebben besloten maar noord in te vissen en kijken of we iets meer schol kunnen vangen omdat de vangsten van de tong deze tijd toch wel zuinig zijn. We vangen nu meer schol maar weer met bijna of geen zwartvis. Zo blijft het altijd wel zoeken naar een knap lijntje.  

 

donderdag 11 april

 

we kunnen vandaag goed vissen en doen wel mooie trekken met knappe vis, gelukkig maar want t eind van de week is al in zicht. we beginnen in de loop van de avond weer zuid in te vissen om nog in te korten op de terugstoom.

 

vrijdag 12 april

 

vrijdagochtend rond een uur of 6 halen we voor de laatste x, verwerken de laatste vis en pakken de netten weer binnen. we gaan even 2 uurtjes de kooi in, en beginnen dan alles van binnen en buiten schoon te maken een hele klus weer zo. na de schoonmaak beginnen we in de netten hebben veel slijtage en wat schades en de machinist doet t nodige onderhoud,na een lange dag aan dek lopen we rond een uur of 9 s,avonds de haven van Harlingen weer binnen. en zijn we met middernacht klaar met t werk en vertrekken we weer richting Urk om een weekend van 48 uur te houden.