Visreis 19

05-06-2010 21:34

Visreis 19
Maandag 31 mei was de bedoeling s,morgens vroeg te varen maar doordat een van onze ijsmachines het niet deed werd het s,middags 4 uur dat de touwen los konden.
Intussen was het weer ook wat rustiger geworden en werd er koers gezet richting de Doggersbank, een stoom van ongeveer 12 uur varen.
Na een paar zoektrekken kon er een redelijk visserijtje gevonden worden.( de vis moet eerst gevonden worden want platvis vind je niet met moderne apparatuur zoals sonar zoals sommigen denken)
Dinsdag woensdag en donderdag kon er met prachtig weer zonder noemenswaardige problemen gevist worden.
Op de GY127 na komen we de hele week geen andere kotters tegen, dit komt omdat er nog maar een handvol scholvissers overgebleven zijn en de noordzee zo groot is dat de kans dat deze elkaar tegen komen erg klein is.
Binnen no time alweer vrijdag en hebben zojuist voor de laatste keer de netten gehaald, en moeten dus de laaste vis nog in het visruim zien te krijgen. vervolgens alles weer goed schoonmaken zodat we alles weer netjes hebben voordat we in de haven binnenkomen.
de laatste trekken waren zo een 1500 kg schol met een 60 kg tarbot. we hebben vandaag hemelsblauw water net alsof we bij de costa brava liggen te vissen.
Dankzij het mooie weer, hebben we tussen de trekken door de nodige onderdelen van het schip kunnen voorzien van een frisse laag verf.
we moeten nog een 100 mijl stromen voordat we in het stortemelk kunnen zijn. het stortemelk is de ingang van de waddenzee tussen terschelling en vlieland. hier moeten we langs om in harlingen kunnen komen.
Nadat alles schoon en netjes is, gaan we zelf ook douchen, eten  en met een voldaan gevoel lopen we om de beurt een wacht op weg naar huis.Onze werkweek eindigt deze keer zoals de meeste keren op zaterdagmorgen.