Omschakelen naar de pulsvisserij

08-01-2013 20:22

 

Het is alweer een tijdje rustig op de website van de bck40. Nou dat komt omdat alle tijd en energie gestoken is in de omschakeling naar de pulsvisserij.
Dit vergt nogal wat voorbereidingen op zowel materiaal technisch als financieel gebied. Het is allemaal niet niks maar we grijpen alle mogelijkheden aan om als bedrijf te kunnen overleven.
We hebben tenslotte een familiebedrijf met 6 man aan boord en een paar aan de wal die ervan moeten leven. Dat schept wel verantwoordelijkheid om die gezinnen te kunnen blijven onderhouden.

Donderdag 20 december werd voor het laatst in 2012 de vis gelost voor de verkoop van vrijdag.
Vrijdag wordt begonnen met de gieken eraf pakken die richting TCD Urk gaan voor nieuwe scharnierpunten.
TCD monteurs Post en Gersen doen aan boord honneurs zoals het plaatsen van de pulslieren achterop en andere werkzaamheden die erbij horen. Ze hebben daar de komende weken tussen de feestdagen door hun handen vol aan.
Het streven is om de vrijdag na de jaarwisseling te proefvissen met de nieuwe pulswings.
Mark Eldoorn van Piet Brouwer Electrotechniek uit Urk neemt het elektrische gedeelte voor zijn rekening.  
De bemanning is druk met assisteren  en onderhoud zoals pompen en seperator demonteren die dan naar de TCD in Urk kunnen voor nieuwe lagers en revisie.
Gelukkig hebben we ook nog Kerstfeest zodat we de belangrijkste zaken niet uit het oog verliezen en helemaal opgaan in ons dagelijks werk.
Oudejaarsdag is op Urk tevens dankdag en dat danken doen we samen in de kerk.
En dan is het vrijdag 4 januari en ligt alles s,morgens vroeg gereed om naar zee te gaan voor een paar proeftrekken.
We hebben ook wat gasten aan boord zoals de boekhouders en onze eigen fotograag Cees van der Wal en niet te vergeten onze reder Joh.Romkes Sr.
Als Co piloot en ervaringsdeskundige heeft collega visser Lub Bakker van de SC31 zich bereidt getoond om ons bij te staan, waarvoor onze hartelijke dank

Ze treffen het want het is mooi weer buitengaats.
Op zee gekomen word het nieuwe visgerei met de grootste zorg buitenboord gezet en kan er worden proefgevist.
Dit alles gaat gelukkig zonder noemenswaardige problemen en er worden twee proeftrekjes van 50 minuten gedaan.  SB zijde deed het perfect maar aan BB kant branden drie modules door die we in de haven zouden vervangen voor nieuwe. Maar dat schijnt de eerste week normaal te zijn.
Vrijdagavond lagen we weer in Harlingen afgemeerd. De drie kapotte modules werden door de bemanning vervangen en konden we met een voldaan gevoel huiswaarts naar de bult klaar voor de start 2013.