MSC schol seizoen per 1 april weer van start.

02-04-2011 22:00

 

MSC schol seizoen weer van start.

De visserij op MSC schol is per 1 april weer van start gegaan, ook de bck40 is heeft de sumwings weer omgeruild voor zijn trawldoors en hoopt maandag daar mee naar zee te vertrekken.
Nu de winterperiode weer voorbij is en de schol zijn kuit op de kust heeft geschoten is de schol in de noordelijke Noordzee weer goed te vangen.
Voorafgaand aan het nieuwe seizoen is de kotter bij Maaskant Shipyards in het droogdok geweest, en heeft het een goede beurt gekregen.
Het heeft een paar centen gekost maar de kotter ziet er weer als nieuw uit, maar hopen dat het de komende tijd weer terug verdient mag worden.

Ook de bemanningen werden op zaterdagmorgen voorbereid door aanwezig te zijn op een uitleg van het discardsonderzoek van Moody Marine waar de schepen van Ekofish aan deel nemen.
Ook deed schol afnemer North Seafood nog een uitleg om aan boord de kwaliteit van de vis goed te blijven bewaken.
Om dit te promoten onder de bemanningen is er een soort competitie strijd onderling waarvan de winnaar een trofee mag ontvangen.
Voor seizoen 2010 was dat voor de best behandelde vis de BCK40, waar de zeer gemotiveerde bemanning best trots op mag zijn.