Eerste vis aangevoerd met CatchLocator

19-04-2011 15:43

 

 

Eerste vis aangevoerd met CatchLocator

Deze maand (april) is de eerste vis aangevoerd die voorzien is van een traceringscode voor gebruik met de CatchLocator.

CatchLocator is een project van VCU en Vekrasoft waarmee als doel wordt gesteld om een volledige tracering van wilde Noordzeevis te faciliteren.
In samenwerking met Jan van As en Hanos is een pilot opgezet met de
BCK-40 en enkele andere schepen.

De afgelopen weken is op deze schepen de meest recente versie van het CatchManagement systeem geïnstalleerd. Deze versie is geoptimaliseerd voor het werken met CatchLocator.

Ook wordt er momenteel hard gewerkt aan het uitbouwen van de CatchLocator applicatie zelf.
Begin dit jaar is de CatchLocator verplaatst naar een datacentrum, waardoor de beschikbaarheid en snelheid gewaarborgd wordt.
CatchLocator zal ook uitgebreid worden met mobiele mogelijkheden waardoor deze informatie ook op uw mobiel opgevraagd kan worden. Hiervoor zal onder andere de bekende QR code voor gebruikt gaan worden.

Bij Jan van As zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd in hun interne administratie (geautomatiseerd) waardoor de CatchLocator code door deze schakel van de keten heen behouden blijft.
Medio mei/juni worden diverse Hanos vestigingen voorzien van CatchLocator terminals waarop klanten van Hanos informatie op kunnen vragen over de visproducten met CatchLocator code die in het schap liggen.

Om op de hoogte te blijven van de voortgang van CatchLocator: volg ons op Twitter: @catchlocator.